Virtuaalilasit kuntoutuksessa

Sote-palveluiden
tuottajille

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Mikä on HealthLab?

Centria HealthLab on Kokkolassa Centria-ammattikorkeakoulun kampuksella sijaitseva hyvinvointi- ja terveysteknologian innovaatio-, demonstraatio-, kehitys- ja koulutusympäristö. Toimintamme perustuu teknologiayritysten, sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden sekä opetus ja tutkimusyksikköjen väliseen yhteistyöhön, avoimeen innovaatiotoimintaan ja monialaiseen asiantuntijuuteen. Centria HealthLab yhdistää innovatiivisen palvelukonseptin ja fyysiset tilat, jossa on uusia sosiaali- ja terveydenhuoltoon soveltuvia automaatiota ja tekoälyä hyödyntäviä laitteita, XR-teknologiaa, robotiikkaa ja digitaalisia ratkaisuja.

Kokeile kanssamme laitteita sote-työn avuksi

Mobiilissa HealthLab-laitteistossamme on ratkaisuja asumisen ja arjen tueksi, kuntoutukseen ja viriketoimintaan, omamittausten ja lääkityksen automatisointiin, unen seurantaan ja tukemiseen, etäterveydenhuollon ja virtuaaliyhteydenpidon ratkaisuja, sekä hoitotyön kuormituksen helpottamiseen. Sote-palveluntuottajat ovat kokeilleet laitteita kanssamme mm. avo- ja laitoskuntoutuksessa, ikääntyvien aikuisten ja vammaisten päivätoiminnassa ja asumispalveluissa, nuorten mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnassa ja aikuisten avo-osastolla, lastensairaalassa ja neuvolassa.

Kokeilut ovat tuoneet käytännön kautta tietoa teknologian soveltuvuudesta yksikköön ja asiakkaille. Hyväksi koettuja laitteita onkin otettu sote-palveluntuottajien omaan käyttöön kokeilun jälkeen, tietäen kokemuksen kautta lisäarvon yksikön toiminnalle. Asiakkaat ovat kokeilujen kautta saaneet mahdollisuuden hyödyntää uusia innovaatioita oman terveyden edistämiseen. Ota yhteyttä HealthLabin työntekijöihin, jos olette kiinnostuneita kokeilemaan uusia teknologiaratkaisuja yksikkönne toiminnassa!

Haasta meitä!

Otamme mielellään vastaan tietoa sote-palveluntuottajien toiveista ja tarpeista. Viekö jokin työnkuva kohtuuttomasti aikaa läsnäolevalta hoidolta, mikä kuormittaa työntekijöitä tai asiakkaita, mikä voisi tehdä arjestanne parempaa. Sinun ei tarvitse miettiä, voisiko teknologia ratkaista tarpeet, jätä se meidän moniammatillisen asiantuntijatiimimme selvitettäväksi.